miercuri, 1 septembrie 2010

Adevaratele Dive

Desi criteriile de evaluare a frumusetii s-au schimbat sub tendintele modei, de-a lungul timpului notiunea de “frumusee” a ramas aceeasi.
De cele mai multe ori, aceasta definitie este dictata de trasaturile celor mai cunoscute vedete.

Sophia Loren

Pe 20 septembrie 1934, la Clinica Regina Margherita din Roma, Romilda Villani a adus-o pe lume pe Sofia Scicolone. Paisprezece ani mai tarziu, Sophia domina concursurile de frumusete si a inceput sa munceasca la visul sau de a deveni actrita. A acceptat sa joace in roluri din cele mai variate, devenind prima femeie care a castigat premiul de cea mai buna actrita straina la Oscarurile din America
.




Marilyn Monroe (născută Norma Jeane Mortensen, n.1 iunie, 1926 – d. 5 august, 1962) este fară îndoială cel mai celebru star cinematografic, sex simbol şi divă pop al secolului douăzeci.








Gloria Swanson
Nascuta cu numele Gloria Svensson, frumoasa „doamna“ a filmelor mute si-a gasit succesul financiar in industria cosmeticelor, precum si in domeniul modei.




Louise Brooks
O alta stea din era filmului mut, cunoscuta americanca, si-a castigat admiratorii datorita frumusetii sale rapitoare. Tunsoarea sa „bob“, care a facut-o faimoasa in anii ’20, este purtata si astazi de catre doamnele „de moda veche“. 



Greta Garbo
Greta Garbo, actrita de origine suedeza a parasit bancile scolii la varsta de 14 ani, cand s-a angajat la un magazin. Cariera sa a inceput ca model, vedeta ajungand mai tarziu sa cucereasca inimile a milioane de fani din intreaga lume.




Jane Russell
Voluptuoasa bruneta a atras atentia cinefililor din anii ’40 cu tenul sau perfect „ca de portelan“, sprancenele arcuite si rujul rosu aprins. Combinatia aceasta a facut-o mereu sa iasa in evidenta, castigandu-si admiratori pretutindeni.



Elizabeth Taylor
De-a lungul unei cariere actoricesti foarte indelungate, celebra actrita, de origine britanica, si-a schimbat imaginea de mai multe ori. Ea a reusit insa de fiecare data sa impuna noi curente in moda si stil.





Ursula Andress
Actrita de origine elvetiana este foarte cunoscuta pentru scenele filmate doar in prosop, in pelicula „She“, din 1965, precum si pentru cele realizate in bikini, intr-un film din seria „James Bond“.




AUDREY HEPBURN

Crescuta in Olanda, Hepburn ar fi trebuit sa devina balerina, dar ajunge pe Broadway la inceputul anilor ’50, iar apoi cucereste cinefilii cu filme precum “My Fair Lady” si “Breakfast at Tiffany’s” (1961). Ultimul film cistiga Oscarul, o contributie hotaritoare avind-o Hepburn, al carei rol ar fi trebuit sa fie jucat de Marilyn Monroe.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu